koks

Nga Wiktionary

KOKS m.

  • 1. Lëndë djegëse e ngurtë, në trajtën e qymyrit me pore, që përftohet nga distilimi i thatë i qymyrgurit, i torfës etj. dhe që përdoret në industrinë metalurgjike. Koks kokërr (pluhur). Prodhimi i koksit. Gaz koksi.
  • 2. Përd. mb. sipas kuptimit të emrit. Qymyr koks.