kokrrizor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOKRRIZOR mb.

  • 1. Që ka madhësinë dhe trajtën e kokrrizës, që është si kokrrizë a si grimcë. Trajtë kokrrizore. Borë kokrrizore. Pleh kokrrizor.
  • 2. Që përbëhet nga kokrriza a nga grimca të lidhura e të ngjeshura bashkë. Shkëmb kokrrizor. Tokë kokrrizore tokë që mund të thërrmohet lehtë; tokë e përbërë nga kokrriza dheu. Me ndërtim kokrrizor.