klorofil

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KLOROFIL m.

  • Lëndë a pigment që u jep ngjyrën e gjelbër gjetheve ose pjesëve të tjera të bimëve e të drurëve, ndihmon për të përvetuar karbonin dhe ndikon për të bërë një varg shndërrimesh kimike në trupin e bimëve e të drurëve, nën veprimin edhe të energjisë diellore. Përmban klorofil.