kinema

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KINEMA f.

  • 1. Ndërtesë a vend i posaçëm, ku është vendosur aparati kinematografik dhe shfaqen filma. Kinema verore (dimërore). Kinema lëvizëse pajisje për shfaqje filmash kinematografikë, të vendosura në një automjet për të lëvizur lehtë nga një vend në tjetrin; autokinema. Kinema «Republika» («Partizani»). Shkoj në kinema.
  • 2. bised. Kinematografi. Film kinemaje. Ylli i kinemasë.