kavak

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAVAK m. bot.

  • Lloj plepi i gjatë e i hollë, me degë të drejtuara përpjetë, që rritet anës ledheve të arave ose anës rrugëve dhe e duron thatësirën; plep i butë. Maja e kavakut. I gjatë (i drejtë) si kavak.