kaustik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAUSTIK mb.

  • Që ka vetinë të gërryejë, të brejë, të djegë a të prishë indet e gjalla; që ka veti gërryese, që bren një lëndë tjetër. Lëndë kaustike. Veprim kaustik. Sodë kaustike. kim. lëndë e ngurtë me ngjyrë të bardhë, e tretshme në ujë, që ka veti gërryese, thith lagështirën dhe përdoret në industri e në mjekësi.