katravesh

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KATRAVESH m. zool.

  • 1. Kandërr e madhe fluturake, në ngjyrë të zezë, që ka katër antena të forta si brirë e që e bën folenë nëpër trungjet e kalbura ose në zgavra të drurëve. Brirët e katraveshit.
  • 2. mit. Personazh i përrallave popullore, që përfytyrohej si një bishë shumë e egër dhe e tmerrshme, e ngjashme me kuçedrën.