kastë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KASTË f.

  • 1. Grup i vogël dhe i mbyllur shoqëror, me njerëz që kanë një origjinë të përbashkët, lidhje gjaku a profesioni, interesa të njëjta klasore dhe të drejta të veçanta (në Indi dhe në disa vende të tjera të Lindjes). Kastat e larta. Kasta e brahmanëve. Kasta ushtarake e Egjiptit.
  • 2. keq. Grup i vogël njerëzish, që kanë një pozitë shoqërore të veçantë, që mbrojnë interesat e ngushta vetjake dhe e ndajnë veten nga të tjerët. Kastë burokratike.