karton

Nga Wiktionary

KARTON m.

  • Letër e trashë dhe e fortë që përdoret për të bërë kuti të ndryshme, kapakë librash etj.; një copë prej kësaj letre. Karton i valëzuar. Karton i ngjeshur. Prodhimi i kartonit. Fabrikë kartoni. Kuti (valixhe) prej kartoni.