karnaval

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KARNAVAL m.

  • 1. Festim me karakter fetar që bëhet në fillim të pranverës dhe vazhdon disa ditë, gjatë të cilave njerëzit dalin nëpër rrugë e hedhin valle me maska, të veshur me rroba jo të zakonshme (në disa vende të Evropës e të Amerikës; në të kaluarën edhe në Shqipëri). Ditë (natë) karnavalesh.
  • 2. fig. Njeri i veshur në mënyrë jo të rregullt, që i bën të tjerët të qeshin; palaço. Ç'është bërë kështu, karnaval!
  • 3. fig. Punë qesharake, veprim jo serioz.