karavidhe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KARAVIDHE f.

  • 1. zool. Gaforre. Llojet e karavidheve. Këmbët e karavidhes. Ecën si karavidhja.
  • 2. fig. keq. Njeri shumë i lëvizshëm, që nuk zë vend; njeri i paqëndrueshëm e dredharak, që vetë nuk rri i qetë e nuk lë të qetë as të tjerët. Shportë karavidhesh grup njerëzish pa karakter e dredharakë, që nuk merren vesh, grinden e kacafyten vazhdimisht dhe i hanë kokën njëri-tjetrit.