karat

Nga Wiktionary

KARAT m.

  • 1. Njësi peshe për gurët e çmuar, e barabartë me 0,2 gram.
  • 2. Një e njëzetekatërta pjesë e arit të pastër, që gjendet në një send të artë ose që përmbahet në një sasi ari të përzier me metal tjetër. Ar njëzet e katër (tetëmbëdhjetë) karatësh.
  • Burrë (njeri) njëzet e katër karatësh libr. burrë që gjykon me pjekuri dhe nderohet nga të gjithë.