karagjoz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KARAGJOZ m.

  • 1. Ai që i bën të tjerët të qeshin me shakatë dhe me lëvizjet e tij të shkathëta; palaço. Fytyrë karagjozi.
  • 2. mospërf. Njeri qesharak, njeri që bëhet gazi i të tjerëve. U bë karagjoz.