karabullak

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KARABULLAK m. zool.

  • 1. Shpend i madh uji, me pendë të zeza e të shndritshme, me qafë të gjatë e me një xhufkë të murrme në kokë, që jeton nëpër këneta ose gjatë bregdetit dhe ushqehet kryesisht me peshk. Karabullak i madh. Gjuetia e karabullakut. Zhytet (noton) si karabullak.
  • 2. fig. Njeri i madh me trup, por i trashë nga mendja, budalla.