kapule

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAPULE f.

  • 1. Disa duaj gruri, misri etj., që janë grumbulluar dhe janë vënë me këmbë në arë; grumbull bari, jonxhe etj. si mullar i vogël; kapë. Kapule misri. Kapule gruri (thekre). Kapule bari (jonxhe). Vunë kapulet.
  • 2. Disa sende të grumbulluara e të vëna në mënyrë të çrregullt njëri mbi tjetrin; kapicë. Kapule gurësh. Kapule plehu.