kaproll

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAPROLL m. zool.

  • Gjitar dythundrak i familjes së drerëve, me qime të kuqërreme, me brirë të vegjël e të degëzuar dhe me këmbë të holla e të shkathëta; mashkulli i sorkadhes. Brirë (mish, lëkurë) kaprolli. Vrapon si kaproll.
  • I ka dalë gjel kaproll një pune shih te GJEL,~I.