kapitullues

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAPITULLUES m.

  • Ai që trembet nga armiku, heq dorë nga lufta dhe kapitullon shpejt, tradhtar që pranon kapitullimin. Një grusht kapitulluesish.

KAPITULLUES mb.

  • Që pranon kapitullimin; që ka të bëjë me kapitulluesin, që përbëhet prej kapitulluesish. Politikë kapitulluese. Qëndrim kapitullues. Pikëpamje kapitulluese. Klikë kapitulluese. Njeri burracak dhe kapitullues.