kapiten

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAPITEN m.

  • 1. Komandanti i një anijeje ose i një aeroplani; ai që drejton një mjet të madh lundrues. Kapiteni i anijes (i aeroplanit). Kabina e kapitenit. Kapiteni i mirë njihet në furtunë. fj. u.
  • 2. sport. Përgjegjësi i një skuadre ose i një ekipi. Kapiteni i skuadrës së futbollit (i skuadrës së basketbollit). Shiriti i kapitenit.
  • 3. usht. Gradë oficeri e shkallës së tretë, më e ulët se e majorit; ushtaraku që mban këtë gradë (në ushtritë që kanë grada). Kapitën i parë gradë e ndërmjetme midis kapitenit dhe majorit; ushtaraku që mban këtë gradë;