kaolin

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAOLIN m.

  • Argjil i pastër me ngjyrë të bardhë, që i qëndron zjarrit dhe shërben si lëndë e parë për prodhimin e porcelanit. Nxjerrja e kaolinit.