kangur

Nga Wiktionary

KANGUR m. zool.

  • Gjitar barngrënës, që jeton në Australi, që i ka këmbët e prapme më të gjata se të përparmet dhe ecën me kërcime (femra e tij ka nën bark një trastë të gjerë, ku mban të vegjlit derisa të rriten e të ecin vetë). Trasta e kangurit. Kërcen si kangur.