kaltërsi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KALTËRSI f.

  • 1. Të qenët i kaltër, vetia e diçkaje që është e kaltër. Kaltërsia e qiellit (e detit).
  • 2. Ngjyrë e kaltër e bukur dhe e shndritshme, ngjyra e kaltër e ndezur. Kaltërsi e ëmbël. Kaltërsia e syve.
  • 3. Hapësira e kaltër (e qiellit, e detit); çdo gjë e kaltër. Kaltërsi e pafund. Nëpër kaltërsi. Çan kaltërsitë.