kalium

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

KALIUM m. kim.

  • Metal i butë si dylli, me ngjyrë të bardhë e me shkëlqim argjendi (simboli K). Kloruri i kaliumit pluhur i imët, i bardhë, i ngjashëm me kripën e gjellës, që tretet mirë në ujë dhe përdoret si pleh në bujqësi. Plehrat e kaliumit. Sulfati i kaliumit pluhur i imët, në ngjyrë hiri të çelur, që tretet mirë në ujë dhe përdoret si pleh në bujqësi. Oksidi i kaliumit.