kakutë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KAKUTË f.

  • 1. bot. Bimë barishtore njëvjeçare, me gjethe të mëdha, që e ka kërcellin dhe lulesën si të shpendrës dhe rritet zakonisht nëpër kullota ose nëpër ledhet e arave.
  • 2. Pjesa e kërcellit të misrit që mbetet në arë pas korrjes, kallame. Shkulin kakutat.