Jump to content

kaktus

Nga Wiktionary

KAKTUS m.

  • 1. Bimë shumë vjeçare e vendeve me klimë të ngrohtë e të thatë, me gjethe të trasha e të mbuluara me gjemba, e cila bën lule të bukura dhe fryte që mund të hahen; fik deti. Kaktus i madh. Lëkurë kaktusi. Mbjell kaktuse.
  • 2. Lule zbukurimi, me gjethe gjithnjë të gjelbra e të mbuluara me gjemba, që e duron shumë thatësirën.