Jump to content

jelek

Nga Wiktionary

JELEK m.

  • Petk pa jakë e pa mëngë, zakonisht përpara prej stofi e prapa me astar, i gjatë deri në brez, që mbërthehet me kopsa dhe që vishet përmbi këmishë e nën xhaketë; krahol. Jelek i qëndisur. Jelek i kuq (i bardhë, i zi, i verdhë). Jelek burrash (grash). Jelek stofi (kadifeje). Jelek me sumbulla. Xhepi i jelekut. Mban jelek.