jashtësme

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

JASHTËSME f. vet. euf. mit.

  • Qenie mitologjike, të cilat, sipas besimeve popullore shqiptare, rrinin nëpër pyje e male, rrëmbenin djem e vajza dhe luanin valle së bashku pa pushim derisa të rinjtë të treteshin e të vdisnin, nuset e malit.