jashtëparlamentar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

JASHTËPARLAMENTAR mb.

  • Që nuk bën pjesë a që nuk përfaqësohet në parlament, që gjendet a që bëhet jashtë parlamentit; që nuk lidhet me jetën dhe veprimtarinë e parlamentit, që nuk bëhet sipas rregullave a sipas formave parlamentare. Forma jashtëparlamentare. Veprime jashtëparlamentare. Shumica (masa, pjesa) jashtëparlamentare. Lufta (lëvizja) jashtëparlamentare.