jasemin

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

JASEMIN m. bot.

  • Shkurre, zakonisht kacavarëse, me lule të bardha ose të verdha në trajtë ylli e me erë të mirë, që rritet në vende të ngrohta dhe që mbahet si bimë zbukuruese; lulja e kësaj shkurreje. Jasemin i bardhë (i verdhë). Erë jasemini. Lule jasemini.