jamball

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

JAMBALL m. bot.

  • Bimë bishtajore si shkurre, me kërcell të gjatë, me gjethe vezake, me lule të mbledhura në vile dhe me rrënjë të fuqishme të drunjta, që ka një shije të ëmbël dhe që përdoret për të përgatitur barëra të ndryshme, pije etj. Lëng jamballi.