jakuce

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

JAKUCE f.

  • Veshje e sipërme burrash që arrin deri në bel, me mëngë të shkurtra dhe me jakë me thekë, që punohet me lesh deleje ose me lesh deleje e dhie së bashku; thekore. Jakuce e zezë (e bardhë). Jakuce me xhufka. Thekët e jakuces.