Jump to content

ipsilon

Nga Wiktionary

IPSILON m.

  • 1. Emërtim i shkronjës y të alfabetit grek, e cila përdoret në matematikë e në fizikë si shenjë e një madhësie të panjohur ose e një madhësie të ndryshueshme në varësi me një tjetër (zakonisht krahas iksit).
  • 2. libr. Përdoret për të treguar në mënyrë të papërcaktuar dhe të përgjithësuar një njeri kur ai është i panjohur ose kur s'është nevoja t'i zëmë emrin në gojë (zakonisht krahas iksit). Thërres iksin ose ipsilonin.