intendent

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

INTENDENT m. usht.

  • Ai që kujdeset për furnizimin e trupave dhe për anën ekonomike e financiare në përgjithësi; ai që bën punën e ekonomit e të llogaritarit në ushtri, përgjegjës i intendencës. Intendenti i përgjithshëm. Intendenti i shtabit (i togës, i batalionit). Detyra e intendentit.