inorganik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

INORGANIK mb. kim.

  • shin JOORGANK,~E. Bota inorganike. Natyrë inorganike. Trupa inorganikë. Lëndë inorganike. Plehra (kripëra, bashkime) inorganike.
  • Kimi inorganike degë e kimisë që studion përbërjen e cilësitë e lëndëve joorganike dhe ndryshimet që ndodhin në to.