imam

Nga Wiktionary

IMAM m. fet.

  • 1. Hoxhë që drejton lutjet e besimtarëve në xhami; hoxhë që drejton një shkollë fetare myslimane (në vendet ku vepron feja myslimane).
  • 2. Kryetari shpirtëror i të gjithë myslimanëve ose i ndonjë grupi të tyre.
  • 3. Titull i disa princërve të pavarur të Arabisë Jugore; monark absolut i shtetit arab, që kishte në duar pushtetin politik e fetar dhe që e quante veten pasardhës të Muhametit; kalif.