Jump to content

idhujtari

Nga Wiktionary

IDHUJTARI f.

  • 1. fet., etnogr. Adhurimi e nderimi i disa statujave dhe i disa figurave si hyjni; adhurimi i idhujve si kult fetar (në vendet ku veprojnë besimet e kota dhe feja).
  • 2. fig. Adhurim e nderim deri në përulje i një njeri u a i diçkaje, përulje e thellë para dikujt a para diçkaje.