hurbë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HURBË f.

  • 1. Një gllënjkë e një lëngu, që pihet me një të gëlltitur, gërrqe. Një hurbë raki (ujë). Pi me hurba të mëdha (të vogla).
  • 2. përd. mb. Që është zier pak dhe mund të pihet, surbull. Vezë hurbë.