humus

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HUMUS m. bujq.

  • Shtresë toke në ngjyrë kafe të errët ose të zezë, që formohet nga kalbëzimi i mbeturinave të bimëve e të qenieve të gjalla dhe që është pjellore. Humusi i pyllit (i gjetheve). Tokë e pasur me humus. Ka shumë humus.