hormon

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HORMON m. fiziol.

  • Lëndë që prodhohet nga gjëndrat me sekrecion të brendshëm dhe që ushtron një ndikim të rëndësishëm në proceset e ndryshme të organizmit. Hormonet seksuale. Hormoni i burrit (i gruas). Hormonet e gjëndrës tiroide. Teoria e hormoneve.