Jump to content

horizontale

Nga Wiktionary

HORIZONTALE f. sh

  • 1. gjeom. Vijë e drejtë që është në të njëjtin rrafsh me vijën e horizontit dhe që formon kënd të drejtë me vijën pingule; kund. pingule, vertikale.
  • 2. gjeod. Vijë e lakuar që bashkon në hartë pikat e ndryshme, të cilat kanë të njëjtën lartësi mbi nivelin e detit ose që ndodhen në të njëjtin rrafsh.