holluese

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HOLLUESE f.

  • 1. Gruaja që hollon petët, grua që i bën shumë mirë gatesat me petë (byrekun, bakllavanë, dredhanikun etj.).
  • 2. Punëtore që hollon brumin dhe i jep trashësinë e nevojshme për bukë; punëtore që punon për hollimin e një përzierjeje të caktuar.
  • 3. shih HOLLUES,~I 1.