hipotetik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HIPOTETIK mb.

  • 1. Që mbështetet në një hipotezë, që merret me mend, që quhet sikur të ishte i tillë; i pasigurt, i dyshimtë. Teori hipotetike. Gjykim (shpjegim) hipotetik. Lidhje hipotetike.
  • 2. gjuh. Që ka fjali të varur kushtore dhe që shpreh një mendim, i cili merret me mend a quhet sikur është i tillë. Periudhë (fjali) hipotetike. Ndërtim hipotetik.