hipi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HIPI I f.

  • 1. Mullar. Hipi bari. Hipi me kashtë (me dushk). Dhjetë hipi me grurë (me tërshërë). Huri i hipisë. Vë (bëj) hipi.
  • 2. Stivë. Hipi drush.

HIPI II m. kryes.

  • Njerëz endacakë e të shthurur nga shtresat e pasura e mikroborgjeze, me flokë të gjatë e të veshur keq, që bëjnë gjoja një jetë primitive e të veçuar dhe që në thelb mohojnë nevojën e luftës revolucionare të masave punonjëse kundër sistemit të kalbur kapitalist. Grupet (turmat) e hipive.