hidrokarbur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HIDROKARBUR m. kim.

  • Bashkim kimik që përbëhet vetëm prej karbonit dhe hidrogjenit, karburi i hidrogjenit; vet. klasa e bashkimeve të tilla kimike, ku bëjnë pjesë nafta, benzina, vajguri, bitumi, parafina, kauçuku etj. Hidrokarbur i thjeshtë (natyror). Hidrokarbur i ngopur (i pangopur). Përzierje hidrokarburesh.