heroinë

Nga Wiktionary

HEROINË I f.

  • Fem. e HERO,~I. Heroina kryesore. Heroinë e luftës. Heroinë e Popullit. Heroinë e Punës Socialiste.
  • Nënë Heroinë titull nderi që u jepet në vendin tonë nënave që kanë lindur, kanë rritur dhe kanë edukuar mirë tetë fëmijë e lart.

HEROINË II f.

  • Pluhur i bardhë kristalor, me veti qetësuese e gjumëdhënëse, i cili përdoret gjerësisht në vendet borgjeze e revizioniste si narkotik për të trullosur njerëzit. Përdorin (marrin) heroinë. U helmua nga heroina.