hermafrodit

Nga Wiktionary

HERMAFRODIT m. libr.

  • 1. Njeri, kafshë a bimë që ka të zhvilluara njëkohësisht organet mashkullore dhe ato femërore, qenie që i ka të dy sekset; dyseksore, deledash.
  • 2. Përd. mb. sipas kuptimit të emrit. Njeri hermafrodit. Kafshë (flutur) hermafrodite. Lule hermafrodite.