hemoglobinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HEMOGLOBINË f.

  • Lëndë organike, që përbën pjesën kryesore të rruazave të kuqe të gjakut, i jep atij ngjyrën e kuqe, çon oksigjenin në indet e organizmit dhe merr prej andej gazin karbonik. Shton hemoglobinën në gjak. Ulet sasia e hemoglobinës.