helmim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HELMIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve HELMOJ, HELMOHEM. Helmim i rëndë (i plotë). Helmimi i organizmit (i gjakut). Helmim nga ushqimi. Shpëtoi nga helmimi.
  • 2. fig. Hidhërim i madh, pikëllim.