helium

Nga Wiktionary

HELIUM m. kim.

  • Element kimik, gaz i plogët, shumë i lehtë, i tejdukshëm, pa shije e pa erë, që nuk digjet dhe që është mjaft i rrallë në atmosferë (simboli He). Balonë me helium.