helikopter

Nga Wiktionary

HELIKOPTER m.

  • Mjet fluturues me motor, më i rëndë se ajri, pa krahë, me një helikë të madhe sipër dhe me një më të vogël në bisht, që ulet e ngrihet nga toka pingul, pa pasur nevojë për fushë të posaçme dhe që shërben për të udhëtuar me të, për qëllime ushtarake etj. Helikopter ushtarak. Udhëtoj me helikopter.