hebre

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HEBRE m.

  • Pjesëtar i një populli që banonte në Palestinë deri në shekujt e parë të erës sonë dhe që më pas u shpërnda në vende të ndryshme të botës; ai që e ka prejardhjen nga ky popull dhe që banon sot në Izrael ose në vende të tjera të botës; çifut.